Startende ondernemer? Luister deze podcasts!

Kennis is key, en als beginnend ondernemer kunnen de opties overweldigend zijn: er zijn nog honderden interessante boeken en podcasts te beluisteren, er staan al tientallen mensen op je lijstje om te spreken en meer dan genoeg kansen die in het verschiet liggen. Om de keuze wat gemakkelijker voor je te maken hebben wij de vijf podcasts op een rijtje gezet die bij Growfest favoriet zijn!

The Tim Ferriss Show – Tim Ferriss

Wie Tim Ferriss niet kent doet iets verkeerd, want deze succesvolle boekenschrijver – je kent ‘m zoal van ‘The Four Hour Workweek’ – heeft ook een eigen podcast! Met een aantal miljoen streams en grote sterren die te gast zijn bij zijn bij de podcast is het niet voor niets een van de favorieten bij de consultants. Hoewel Ferriss zich niet alleen beperkt tot het onderwerp ondernemerschap, de afleveringen zijn het zéker waard om te beluisteren.

Luister naar deze aflevering: Michael Dell, Founder of Dell — Early Failures, Battling Carl Icahn, Learning from the Competition, and How to Play Nice But Win (#534)


Baanbrekende Businessmodellen – John van Schagen & Patrick van der Pijl

John en Patrick gaan in deze podcast dieper in op innovatieve verdienmodellen, slimme partnerships en andere distributiekanalen, dus mocht je op zoek zijn naar interessante ideeën en concepten om jouw onderneming naar een hoger plan te tillen: deze podcast kan dan niet in jouw rijtje ontbreken!

Luister naar deze aflevering: Pieter Pot pioniert met verpakkingsvrije boodschappen


HBR IdeaCast – Alison Beard & Curt Nickisch

Harvard Business Review is tegenwoordig niet alleen bekend van hun interessante en relevante artikelen op het gebied van ondernemerschap, tegenwoordig hebben ze ook een groot pallet aan verschillende podcasts! De IdeaCast behandelt relevante onderwerpen op het gebied van business, zoals interessante ondernemers en startups/scaleups, maar ook over carrièrekeuzes, big tech, talent management, AI marketing en nog veel meer!

Luister naar deze aflevering: First he saved Unilever. Now he wants to save capitalism.


Groeivoer – Gerhard te Velde

Gerhard te Velde heeft in zijn podcast Groeivoer elke week een andere gast: van ondernemers, tot auteurs, tot experts op het gebied van ondernemen. Niet onbelangrijk: Groeivoer is de winnaar van de Dutch Podcast Award Zakelijk in 2020! Dus genoeg redenen om eens naar deze fijne podcast te luisteren, wij zijn fan!

Luister naar deze aflevering: Jochem Hes, Naïf Skincare – Over managen op groei, een groeiplan maken voor 5 jaar, de balans tussen idealen en geld verdienen en werk en privé.


Outside In – Charles Trevail

Altijd al benieuwd geweest hoe de grootste bedrijven en merken hun strategieën en filosofieën vormgeven? Ondernemers, CEO’s, journalisten en academici proberen samen met Trevail in deze podcasts de geheimen van deze bedrijven te ontrafelen: weer eens wat anders.

Luister naar deze aflevering: Mary Barra, Chair and CEO, General Motors: On the road to an all-electric future.